Carrot Cake

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το κέικ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 250 γρ. καρότα τριμμένα
Υλικά για την επικάλυψη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα arla
  • 80 γρ. βούτυρο lurpak
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • προαιρετικά τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά μας, που πριν έχουμε χτυπήσει
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκάλι και τα τριμμένα καρότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεκινάμε την διαδικασία για την επικάλυψη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο (προσοχή να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα) τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Τέλος, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας και προαιρετικά γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση