Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 66

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την σοκολατόπιτα

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 ml νερό
  • 50 ml κονιάκ (προαιρετικά)
  • 5 μεσαία αυγά
  • 80 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 125 γρ. κακάο ΙΟΝ

Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη (προσοχή, δε θέλουμε να
ζεσταθεί πολύ το μείγμα).

Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και
σβήνουμε τη φωτιά. Αμέσως μετά και αφού έχουμε την κατσαρόλα μας ακόμα στο μάτι,
προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν
παόυντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 35 επί 35 εκατοστά, το βουτυρώνουμε καλά και αντί για αλεύρι
το περνάμε με κακάο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά,
ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Με το που πάρει μια βράση κατεβάζουμε το σιρόπι μας από
την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε αμέσως σε όσα κομμάτια
θέλουμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 66

No votes so far! Be the first to rate this post.

24 Responses to Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

  1. Mike 11 Μαρτίου, 2021 at 4:53 μμ #

    Perfect!

  2. Joanna palaiolo 11 Μαρτίου, 2021 at 6:39 μμ #

    Εντάξει….δεν εχω λόγια…ειναι η τριτη φορα μεσα σε δεκα μερες που Μπαινω στο σάιτ για τη σοκολατοπιτα!!!δεν προλαβαινω να την φτιάξω κ εξαφανίζεται!!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  3. Maraki 13 Μαρτίου, 2021 at 6:43 πμ #

    Thanks katapliktiki kai eukoli sintagi 😋

    • Στέλιος Μορφιαδάκης 24 Μαρτίου, 2022 at 3:43 μμ #

      Δημήτρη θεϊκή δεν έχω λόγια πεντανόστιμη εύκολη ΥΠΕΡΟΧΗ

  4. Melitaki pap 15 Μαρτίου, 2021 at 6:16 μμ #

    Δεν υπάρχει αυτη η σοκολατοπιτα ειλικρινα👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  5. Αννα 3 Μαΐου, 2021 at 10:47 μμ #

    Σοκ και δέος! Η απόλυτη συνταγή της σοκολατόπιτας!

  6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Νικολοπουλου 24 Ιουνίου, 2021 at 4:50 μμ #

    Έφτιαξα σήμερα την σοκολατοπιτα σας για παιδικα γενέθλια. Ήταν πεντανόστιμα,ευκολη και πολύ σοκολατένια.Αρεσε σε μεγάλους και μικρους

    • Dimitrios Makriniotis 25 Ιουνίου, 2021 at 6:16 πμ #

      Χαίρομαι πολύ!!Καλή σας συνέχεια!!

  7. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Νικολοπουλου 24 Ιουνίου, 2021 at 4:53 μμ #

    Ευκολη, πεντανόστιμη και πολύ σοκολατενια

  8. ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΞΑΝΘΟΎΛΗ 22 Σεπτεμβρίου, 2021 at 3:11 μμ #

    Πως μπορώ να την κάνω λιγότερο γλυκιά;

    • Dimitrios Makriniotis 24 Σεπτεμβρίου, 2021 at 9:36 πμ #

      Δυστυχώς δε γίνεται!! Μπορείτε να κάνετε την άλλη συνταγή για σοκολατόπιτα που υπάρχει στο site μου! Καλή σας επιτυχία

  9. Νικολέτα Καραντώνη 23 Σεπτεμβρίου, 2021 at 6:00 μμ #

    Μπορώ να βάλω λιγότερη ζάχαρη στο σιρόπι ή στην συνταγή της Σοκολατόπιτας;

    • Dimitrios Makriniotis 24 Σεπτεμβρίου, 2021 at 9:33 πμ #

      Δυστυχώς όχι! Αλλά μπορείτε να κάνετε την άλλη συνταγή για σοκολατόπιτα που υπάρχει στο site μου! Καλή σας επιτυχία

  10. Κατερινα Σπυριδακι 24 Σεπτεμβρίου, 2021 at 1:13 μμ #

    Μολις την εφτιαξα! ΥΠΕΡΟΧΗ! Ευχαριστω Δημητρη Μακρυνιωτη!

    • Dimitrios Makriniotis 1 Οκτωβρίου, 2021 at 10:16 πμ #

      Κι εγώ σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε!

  11. Χριστινα Δεβελιογλου 1 Οκτωβρίου, 2021 at 10:16 μμ #

    Καλησπερα!!!! Σε φουρνο μονο με αντιστασεις ποση ωρα την ψηνω; Θα βγει εξισου ωραια; ❤

    • Dimitrios Makriniotis 5 Οκτωβρίου, 2021 at 9:10 πμ #

      Θα ανεβάσετε 5 βαθμούς τη θερμοκρασία και θα ψήσετε στη μεσαία σχάρα, την ίδια ώρα!!Καλή σας επιτυχία!!

  12. Ειρήνη 17 Απριλίου, 2022 at 10:24 πμ #

    Έχει διαφορά ο βούτυρος αγελάδος από τον ανάλατο βούτυρο? Ή είναι το ίδιο πράγμα?

  13. Νικολέτα Καραντώνη 25 Απριλίου, 2022 at 3:13 μμ #

    Χρόνια πολλά, χθες έκανα την σοκολατόπιτα σας και πραγματικά είναι απόλυτη. Είχατε δίκιο για τη ζάχαρη, άκουσα τις συμβουλές σας και δεν έκανα καμία αλλαγή στη συνταγή. Υπέροχη, αφράτη και αέρινη λιώνει στο στόμα!!!

  14. Ιουλία 9 Ιουνίου, 2022 at 5:47 μμ #

    Πραγματικά δεν έχω λόγια! Είναι με διαφορά η καλύτερη σοκολατοπιτα! Και παρόλο που φοβήθηκα την ποσότητα της ζάχαρης, το τελικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς όσο γλυκό πρέπει. Ανυπομονώ να φτιάξω και τις συνταγές του βιβλίου σας, που παρέλαβα χτες!

  15. Μαιρη Παπαγεωργιου 14 Ιουλίου, 2022 at 2:45 μμ #

    Ειναι υπεροχη ,ευκολη πολυ σοκολατενια Ειστε πραγματικα Υπεροχος Ευχαριστω Μαιρη Ειμαστε και πατριωτες

  16. Μαίρη Ζαμπαρα 28 Οκτωβρίου, 2022 at 2:12 μμ #

    Κύριε Μακρυνιωτη μόλις έφτιαξα τη σοκολατοπιτα. Ήταν τέλεια..Αρεσε σε όλη την οικογένεια.

  17. Αγλαια 28 Νοεμβρίου, 2023 at 12:17 μμ #

    Συγχαρητήρια!!!!!🥀🥀🥀🥀πραγματικά ΑΠΑΙΧΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΌΠΙΤΑ !!!!ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!!!ΑΧΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΑ!!!!!!!FIRST AND BEST ♥️♥️♥️♥️♥️♥️🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀22

  18. Βιργινια 1 Δεκεμβρίου, 2023 at 9:17 πμ #

    Καλημέρα να ρωτήσω κάτι, μπορώ από πάνω να βάλω μια γκάναζ; πρέπει πρώτα να κρυώσει; και αφου βάλω την γκάναζ πρέπει να μπει στο ψυγείο;

Αφήστε μια απάντηση