Υλικά για την σοκολατόπιτα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 200 ml νερό
- 50 ml κονιάκ (προαιρετικά)
- 5 μεσαία αυγά
- 80 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 125 γρ. κακάο ΙΟΝ
Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη (προσοχή, δε θέλουμε να
ζεσταθεί πολύ το μείγμα).
Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και
σβήνουμε τη φωτιά. Αμέσως μετά και αφού έχουμε την κατσαρόλα μας ακόμα στο μάτι,
προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν
παόυντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 35 επί 35 εκατοστά, το βουτυρώνουμε καλά και αντί για αλεύρι
το περνάμε με κακάο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά,
ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Με το που πάρει μια βράση κατεβάζουμε το σιρόπι μας από
την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε αμέσως σε όσα κομμάτια
θέλουμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Perfect!
Εντάξει….δεν εχω λόγια…ειναι η τριτη φορα μεσα σε δεκα μερες που Μπαινω στο σάιτ για τη σοκολατοπιτα!!!δεν προλαβαινω να την φτιάξω κ εξαφανίζεται!!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Thanks katapliktiki kai eukoli sintagi 😋
Δημήτρη θεϊκή δεν έχω λόγια πεντανόστιμη εύκολη ΥΠΕΡΟΧΗ
Δεν υπάρχει αυτη η σοκολατοπιτα ειλικρινα👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Σοκ και δέος! Η απόλυτη συνταγή της σοκολατόπιτας!
Έφτιαξα σήμερα την σοκολατοπιτα σας για παιδικα γενέθλια. Ήταν πεντανόστιμα,ευκολη και πολύ σοκολατένια.Αρεσε σε μεγάλους και μικρους
Χαίρομαι πολύ!!Καλή σας συνέχεια!!
Ευκολη, πεντανόστιμη και πολύ σοκολατενια
Πως μπορώ να την κάνω λιγότερο γλυκιά;
Δυστυχώς δε γίνεται!! Μπορείτε να κάνετε την άλλη συνταγή για σοκολατόπιτα που υπάρχει στο site μου! Καλή σας επιτυχία
Μπορώ να βάλω λιγότερη ζάχαρη στο σιρόπι ή στην συνταγή της Σοκολατόπιτας;
Δυστυχώς όχι! Αλλά μπορείτε να κάνετε την άλλη συνταγή για σοκολατόπιτα που υπάρχει στο site μου! Καλή σας επιτυχία
Μολις την εφτιαξα! ΥΠΕΡΟΧΗ! Ευχαριστω Δημητρη Μακρυνιωτη!
Κι εγώ σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε!
Καλησπερα!!!! Σε φουρνο μονο με αντιστασεις ποση ωρα την ψηνω; Θα βγει εξισου ωραια; ❤
Θα ανεβάσετε 5 βαθμούς τη θερμοκρασία και θα ψήσετε στη μεσαία σχάρα, την ίδια ώρα!!Καλή σας επιτυχία!!
Έχει διαφορά ο βούτυρος αγελάδος από τον ανάλατο βούτυρο? Ή είναι το ίδιο πράγμα?
Χρόνια πολλά, χθες έκανα την σοκολατόπιτα σας και πραγματικά είναι απόλυτη. Είχατε δίκιο για τη ζάχαρη, άκουσα τις συμβουλές σας και δεν έκανα καμία αλλαγή στη συνταγή. Υπέροχη, αφράτη και αέρινη λιώνει στο στόμα!!!
Πραγματικά δεν έχω λόγια! Είναι με διαφορά η καλύτερη σοκολατοπιτα! Και παρόλο που φοβήθηκα την ποσότητα της ζάχαρης, το τελικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς όσο γλυκό πρέπει. Ανυπομονώ να φτιάξω και τις συνταγές του βιβλίου σας, που παρέλαβα χτες!
Ειναι υπεροχη ,ευκολη πολυ σοκολατενια Ειστε πραγματικα Υπεροχος Ευχαριστω Μαιρη Ειμαστε και πατριωτες
Κύριε Μακρυνιωτη μόλις έφτιαξα τη σοκολατοπιτα. Ήταν τέλεια..Αρεσε σε όλη την οικογένεια.
Συγχαρητήρια!!!!!🥀🥀🥀🥀πραγματικά ΑΠΑΙΧΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΌΠΙΤΑ !!!!ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!!!ΑΧΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΑ!!!!!!!FIRST AND BEST ♥️♥️♥️♥️♥️♥️🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀22
Καλημέρα να ρωτήσω κάτι, μπορώ από πάνω να βάλω μια γκάναζ; πρέπει πρώτα να κρυώσει; και αφου βάλω την γκάναζ πρέπει να μπει στο ψυγείο;
Καλησπέρα,μπορώ να βάλω αντί για 5 αυγά…4?
συγχαρητήρια για το ήθος και τις μαγειρικές ικανότητες!!!
την έχω στο φούρνο…τέλεια φαίνεται!!!
πως διατηρείται;;;