Κέικ με 3 Υλικά και Σοκολάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το κέικ

  • 435 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 240 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ baking powder
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
 
Υλικά για την επικάλυψη 
  • 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 125 ml κρέμα γάλακτος 35%
 
 
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα μας και αφαιρούμε την γέμιση τους με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μούλτι, τρίβουμε όλα μας τα μπισκότα σε σκόνη.
Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα στην σκόνη μπισκότων το γάλα και το baking powder και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Τέλος προσθέτουμε και την γέμιση από τα μπισκότα μας και χτυπάμε στο μούλτι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό ταψάκι που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι τις ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
 
Εκτέλεση για την γκανάζ
Όσο ψήνεται το κέικ μας, βάζουμε σε ένα μπεν μαρί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Όταν ψηθεί το κέικ μας, αδειάζουμε αμέσως από επάνω την ζέστη γκανάζ μας.
Αυτό θα δώσει στο κέικ μας μια παραπάνω υγρασία και μια αίσθηση fudge.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση