Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
- 40 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κρόκο μεσαίου αυγού
- 1/4 κ.γ γαρύφαλλο
- Ξύσμα πορτοκάλι
- 25 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 βανιλίνη
- 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για το γαρνίρισμα
- Ανθόνερο
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και την ζάχαρη άχνη.
Μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε και τον κρόκο αυγού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Κάνουμε κουραμπιέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε και τους τοποθετούμε σε ταψί όπου πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-22 λεπτά.
Αφού κρυώνουν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και αμέσως μετά τους πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.