Κρέμα Σοκολάτα με Φράουλες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 4 μεσαία αυγά
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και τις φράουλες που έχουμε πολτοποιησει και ζεσταίνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, προσέχοντας να μην μείνουν σβόλοι.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών το ζεστό μείγμα του γάλακτος.
Τέλος, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όλο μας το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα μας, ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει εντελώς.
Μοιράζουμε την κρέμα μας σε μπολακια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση