Μάφιν με Ελληνικό Τσορίθο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 250 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κανιάκι Καστοριάς
  • 3-4 φέτες τσορίθο Δράμας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μαλακώσει καλά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αυγό.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το τσορίθο ψιλοκομμένο και το κανιάκι τριμμένο.
Με την βοήθεια 2 κουταλιών, γεμίζουμε φόρμες μάφιν και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση