Υλικά
- 200 γρ. IΟΝ Patisserie κλασική κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 5 σοκοφρέτες
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο ,το βούτυρο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ .
Έπειτα, κόβουμε τις σοκοφρέτες μας σε μικρά κομμάτια του ενός εκατοστού κι αφού κατεβάσουμε το μπολ από το μπεν μαρί, τις προσθέτουμε μέσα στο γκανάζ.
Ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ, ώστε οι σοκοφρέτες να καλυφθούν καλά με το γκανάζ.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών, που έχουμε ακουμπήσει σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στην συντήρηση για τουλάχιστον 4.
Το γλυκό που συντηρείται; Το έφτιαξα χτες, για να το παρουσιάσω το βράδυ που θα έχουμε τραπέζι. Έχει παγώσει πολύ, σχεδόν δεν κόβεται. Το αφήνουμε για κάποια ώρα εκτός ψυγείου;
Εξαιρετική γεύση! Εμένα για κάποιο λογο δεν πήζει ουτε στην κατάψυξη μετα απο πολλές ώρες. Τι μπορεί να φταίει;