Ντοματόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την βάση 

  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 20 ml ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση 

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 2 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. μαλακό τυρί Άργους
  • 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • Ρίγανη

Εκτέλεση για την βάση
Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με ένα πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια ταρτιέρα ή ταψάκι και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι μας.

Κάνουμε περιμετρικά ένα μικρό σκαλοπάτι με το ζυμάρι μας για να κρατήσει μέσα την γέμιση.

 

Εκτέλεση για την γέμιση
Σε μια κανάτα, βάζουμε όλα μας τα υλικά και με ένα ραβδομπλέντερ, ομογενοποιούμε το μείγμα μας.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την ζύμη.

Τέλος, κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και απλώνουμε πάνω από το μείγμα τυριού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Ντοματόπιτα

  1. Γεωργία Θεοχάρη 18 Αυγούστου, 2024 at 11:35 πμ #

    Φαίνεται νοστιμότατη, θα τη φτιαξω σίγουρα. Αν δε βρούμε το συγκεκριμένο τυρί τι μπορούμε να βάλουμε στη θέση του

Αφήστε μια απάντηση