Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 14

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

•250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
•1 ζαχαρούχο γάλα
•300 ml κρέμα γάλακτος 36%
•Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ,  μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από  πάνω.

Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 14

No votes so far! Be the first to rate this post.

6 Responses to Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά

  1. μαγδα 29 Μαΐου, 2021 at 7:03 πμ #

    όντως εύκολο και πολύ νόστιμο και με ωραία υφή. Το μόνο είναι πως για τα δικά μου γούστα βγαίνει αρκετά γλυκό, Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ

  2. Εριεττα Πασσα 5 Ιουνίου, 2021 at 11:02 πμ #

    Καλημέρα έφτιαξα το παγωτό σε μια βδομάδα 2 φορές ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ άρεσε σε όλους .Να σας ρωτήσω αν βάλω λευκη σοκολατα θα πετύχει η θέλει άλλη διαδικασια.Έχω φτιάξει πολλά γλυκα δίκασες τιραμισού τάρτα σοκολάτας και αλλά πολλά.

  3. Αναστασία Παπαφλωρατου 13 Μαΐου, 2022 at 9:23 μμ #

    Ναι όντως ακούγεται πολύ γλυκό με το ζαχαρουχο …θα μπορούσαμε να βάλουμε και ξηρούς καρπούς ;;;

  4. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 5 Αυγούστου, 2022 at 7:27 μμ #

    Εξαιρετικό. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα bitter ώστε να μετριάσουμε τη γλύκα που μας δίνει το ζαχαρούχο;

  5. Τασουλα 19 Αυγούστου, 2022 at 12:55 μμ #

    Εκανα το παγωτο σοκολατα κ εκοψε γτ μαλλον εβαλα ζεστη τη σοκολατα.Μπορω να το σωσω καπως ή να το πεταξω;;
    Ευχαρισφω!

  6. Παρασκευή Γιατροπούλη 7 Μαΐου, 2023 at 7:55 πμ #

    Υπέροχο παγωτό με απίστευτη υφή! Πολύ νόστιμο πραγματικά και το πιο σημαντικό είναι σπιτικό!!!!

Αφήστε μια απάντηση