•250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
•1 ζαχαρούχο γάλα
•300 ml κρέμα γάλακτος 36%
•Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από πάνω.
Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.
Καλημέρα έφτιαξα το παγωτό σε μια βδομάδα 2 φορές ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ άρεσε σε όλους .Να σας ρωτήσω αν βάλω λευκη σοκολατα θα πετύχει η θέλει άλλη διαδικασια.Έχω φτιάξει πολλά γλυκα δίκασες τιραμισού τάρτα σοκολάτας και αλλά πολλά.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
όντως εύκολο και πολύ νόστιμο και με ωραία υφή. Το μόνο είναι πως για τα δικά μου γούστα βγαίνει αρκετά γλυκό, Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ
Καλημέρα έφτιαξα το παγωτό σε μια βδομάδα 2 φορές ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ άρεσε σε όλους .Να σας ρωτήσω αν βάλω λευκη σοκολατα θα πετύχει η θέλει άλλη διαδικασια.Έχω φτιάξει πολλά γλυκα δίκασες τιραμισού τάρτα σοκολάτας και αλλά πολλά.
Ναι όντως ακούγεται πολύ γλυκό με το ζαχαρουχο …θα μπορούσαμε να βάλουμε και ξηρούς καρπούς ;;;
Εξαιρετικό. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα bitter ώστε να μετριάσουμε τη γλύκα που μας δίνει το ζαχαρούχο;
Εκανα το παγωτο σοκολατα κ εκοψε γτ μαλλον εβαλα ζεστη τη σοκολατα.Μπορω να το σωσω καπως ή να το πεταξω;;
Ευχαρισφω!
Υπέροχο παγωτό με απίστευτη υφή! Πολύ νόστιμο πραγματικά και το πιο σημαντικό είναι σπιτικό!!!!