•250 γρ. ION κλασική κουβερτούρα
•1 ζαχαρούχο γάλα
•300 ml κρέμα γάλακτος 36%
•Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από πάνω.
Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Υπέροχη συνταγή!! Είναι η αγαπημένη μου συνταγή για παγωτό. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω άσπρη κουβερτούρα στην ίδια συνταγή.
Φανταστικο και γρηγορο παγωτο σοκολατας, μου ελυσες τα χερια! Ευχαριστω πολυ!Η υφη του μοναδικη! Πώς μπορω να πετυχω την ιδια υφη σε αλλα παγωτα;
Υπέροχο κύριε Μακρυνιώτη, δεν ξαναγοράσαμε παγωτό, σας ευχαριστούμε.