Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

•250 γρ. ION κλασική κουβερτούρα
•1 ζαχαρούχο γάλα
•300 ml κρέμα γάλακτος 36%
•Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ,  μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από  πάνω.

Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

3 Responses to Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά

  1. Κατερίνα 24 Ιουνίου, 2024 at 7:40 μμ #

    Υπέροχη συνταγή!! Είναι η αγαπημένη μου συνταγή για παγωτό. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω άσπρη κουβερτούρα στην ίδια συνταγή.

  2. Ελευθερια 3 Ιουλίου, 2024 at 2:02 μμ #

    Φανταστικο και γρηγορο παγωτο σοκολατας, μου ελυσες τα χερια! Ευχαριστω πολυ!Η υφη του μοναδικη! Πώς μπορω να πετυχω την ιδια υφη σε αλλα παγωτα;

  3. Αντέλα Παπαδαμιανού 10 Ιουλίου, 2024 at 4:20 μμ #

    Υπέροχο κύριε Μακρυνιώτη, δεν ξαναγοράσαμε παγωτό, σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση