Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 220 γρ. μέλι
- 2 κρόκους από μεσαία αυγά
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 κ.σ baking powder
- 1 κ.γ τριμμένη μαστίχα
- Ξυσμα από 2 πορτοκάλια
- 40 ml κονιάκ
- 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Για την επάλειψη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ νερό
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με το μέλι και με το φτερό ανακατεύουμε μέχρι να αφρατεψει.
Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με το μέλι και με το φτερό ανακατεύουμε μέχρι να αφρατεψει.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τους κρόκους.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας.
Κάνουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί, πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα πινέλο περνάμε όλα μας τα κουλουράκια με ένα αυγό, που έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά της σούπας νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.
Υπέροχα !!!!!!Θα τα φτιάξω….🌹Καλό Πάσχα με Υγεία 🌹
Καλημερα Αρχοντα …..
..για ποσα κουλουρακια ειναι η συνταγη ??? ευχαριστω πολλυ !!!