Σιροπιαστή Γιαουρτόπιτα Χωρίς Μίξερ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 5 μεσαία  αυγά
  • 220 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 180 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ baking powder
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml νερό
  • Φλούδες λεμόνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση για το σιρόπι 
Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Αμέσως μετά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Εκτέλεση για την γιαουρτόπιτα
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι.
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Όπως είναι καυτή η γιαουρτόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια που επιθυμούμε και σιροπιάζουμε. Αφήνουμε μια ώρα να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση