- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ baking powder
- 2 μεσαία αυγά
- 200 γρ. τυρί κρέμα Arla
- 150 βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 200 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 300 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Για την επάλειψη
- Ένα αυγό
- Προαιρετικά λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το baking, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, με ένα πινέλο τα περνάμε με ένα αυγό, που έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά νερό και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τελεια . Ευκολα , νοστιμα και οικονομικα . Ευχαριστουμε
Πολυ ωραία συνταγή!Με τι μπορω να αντικαταστήσω τα αυγα?
Πολύ καλή συνταγή!
Αντί βούτυρο αγελάδας μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο και πόσο;;
Αν βάλουμε κατεψυγμένο σπανάκι, πως να το διαχειριστουμε? Με σοταρισμα?
Πολύ καλή η συνταγή σου.
Έκανα 1 1/2 δόση και έκανα τα σπανακοτυροπιτακια και σκέτα τυροπιτακια.
Έγιναν υπέροχα…
Γι αυτούς που δεν αρέσει το τυρί, αν παραλειψουμε το τυρί κρέμα και τη φέτα θα χαλάσει η συνταγή;
Ευχαριστώ!