Σπανακοπιτάκια Του Λεπτού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.1 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ baking powder
  • 2 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 150 βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 300 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Για την επάλειψη

  • Ένα αυγό
  • Προαιρετικά λίγο σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το baking, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το προσθέτουμε και αυτό μαζί με το τυρί κρέμα και τα αυγά.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζυμαράκι.
Στη συνέχεια, ψιλοκοβουμε το σπανάκι μας και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μας, μαζί με την φέτα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε τελευταία φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Τέλος, με ένα πινέλο τα περνάμε με ένα αυγό, που έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά νερό και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.1 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

6 Responses to Σπανακοπιτάκια Του Λεπτού

  1. Βαγια Παπακωνστανινου 21 Φεβρουαρίου, 2024 at 7:08 μμ #

    Τελεια . Ευκολα , νοστιμα και οικονομικα . Ευχαριστουμε

  2. Mary Blackjohn 21 Φεβρουαρίου, 2024 at 7:19 μμ #

    Πολυ ωραία συνταγή!Με τι μπορω να αντικαταστήσω τα αυγα?

  3. Μυρτω 21 Φεβρουαρίου, 2024 at 9:08 μμ #

    Πολύ καλή συνταγή!

  4. Ματθαίος 22 Φεβρουαρίου, 2024 at 9:23 πμ #

    Αντί βούτυρο αγελάδας μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο και πόσο;;

  5. Κατερίνα 23 Φεβρουαρίου, 2024 at 9:07 μμ #

    Αν βάλουμε κατεψυγμένο σπανάκι, πως να το διαχειριστουμε? Με σοταρισμα?

  6. Μπαμπης 24 Φεβρουαρίου, 2024 at 3:55 μμ #

    Πολύ καλή η συνταγή σου.
    Έκανα 1 1/2 δόση και έκανα τα σπανακοτυροπιτακια και σκέτα τυροπιτακια.
    Έγιναν υπέροχα…

Αφήστε μια απάντηση