Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 μεσαίο αυγό
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ baking powder
- 1 βανιλίνη
- 100 γρ. σταγόνες κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αυγό.
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αμέσως μετά, μοιράζουμε το ζυμάρι μας και κάνουμε 4 μεγάλες μπάλες με αυτό.
Τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.
Τα έχω κάνει καμμία δεκαριά φορές και πάντα διπλή δόση γιατί τα 4 για μας είναι tester..κάθε φορά είναι το ίδιο εύκολα κΙ νόστιμα είναι τελεία συνταγή κ αχαστη σαν ζαχαροπλαστείου!να τα κάνετε εγώ βάζω την γέμιση από τα αλλά μπισκότα που έχει ο κύριος Δημήτρης με την πραλίνα φουντουκιού κ είναι τέλεια!ευχαριστω πολύ κύριε Δημήτρη!και είσαι κ κούκλος να το πούμε και αυτό!
Νοστιμότατα! Επειδή είμαι τρελή με τη σοκολάτα, έριξα λίγο κακάο άγλυκο και αντί για σταγόνες σοκολάτας έσπασα κουβερτούρα μαύρη και γάλακτος.
Επίσης τα χώρισα σε 6 χοντρά μπαλάκια και βγαίνουν μια χαρά! Ευχαριστούμε πολύ!
Εξαιρετικά!! Δυσκολεύτηκα να βρω καλή συνταγή για αυτά αλλά αυτή πετυχαίνει κάθε φορά.