Τιραμισού Χωρίς Αυγά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

 

Υλικά 

  • 2 πακέτα έτοιμα σαβαγιάρ
  • 10  espresso COSTA COFFEE
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml κονιάκ
  • Προαιρετικά σοκολάτα τριμμένη
  • Κακάο για το γαρνίρισμα

Υλικά για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση για την κρέμα
Στο κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα.

 

Εκτέλεση για το τιραμισού 
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα espresso μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.

Χρησιμοποιούμε ένα πυρέξ 25χ35 περίπου και το στρώνουμε με μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτάμε ένα ένα στον καφέ (ο προτεινόμενος χρόνος που βουτάμε τα σαβαγιάρ  στον καφέ είναι από 5 δευτερόλεπτα έως 10).
Ραντίζουμε ελαφρώς την στρώση από τα σαβαγιαρ με το κονιάκ και προαιρετικά τρίβουμε λίγη σοκολάτα από πάνω τους.
Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω τους την μισή ποσότητα από την κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.
Τέλος, αδειάζουμε πάνω από την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, την άλλη μισή ποσότητα της κρέμας και την απλώνουμε καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Όταν το τιραμισού μας παγώσει, αφαιρούμε την μεμβράνη και προαιρετικά τρίβουμε σοκολάτα από πάνω.
Αμέσως μετά πασπαλίζουμε με κακάο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση