Υλικά
- 3 μεσαία μήλα (400 γρ. +- 50 γρ.)
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά.
Αφού βράσουν και τα στραγγίξουμε καλά, τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
Στη συνέχεια, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τις κουβερτούρες μας.
Αδειάζουμε τις λιωμένες κουβερτούρες πάνω από τον πολτό των μήλων μας και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά με το ραβδομπλέντερ.
Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι 18-20 εκ. και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο κακάο.
Αγαπητέ Δημήτρη είστε καταπληκτικός….ασχολούμαι με την κουζίνα και με τα γλυκά με ιδιαίτερη επιλογή τα υγιεινά γενικώς…δεν προτιμώ βούτυρα αυγά κρέμες γάλακτος γάλα μόνο φυτικά και φυσικά ζάχαρη με πολύ μέτρο..κάνω πολλές συνταγές σας και εκπλήσσονται με την απλότητα και την νοστιμιά….είμαι 70 ετών δρομέας βουνών ενεργός και διατροφικά με εκπροσωπείτε….να είστε πάντα καλά και παραγωγικότητας….τα κέικ σας ιδιαίτερη αδυναμία..καλό Πάσχα..