Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 350 γρ. ζάχαρη
- 4 μεσαία αυγά
- 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει.
Έπειτα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για μία τελευταία φορά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Τέλεια βασιλόπιτα. Ευχαριστούμε
Την εφτιαξα και εγινε καταπληκτικη . Αρεσε σε οποιον την εφαγε . Στο εξης θα την καθιερωσω
Υπέροχη έγινε. Καλή χρονιά!