Tres leches: Το κέικ από τη Λατινική Αμερική με τα τρία γάλατα

Tres leches: Το κέικ από τη Λατινική Αμερική με τα τρία γάλατα

Το κέικ που οι Λατινοαμερικάνοι συνηθίζουν να φτιάχνουν με ινδοκάρυδο έχει διαδοθεί διεθνώς ως το «κέικ με τα 3 γάλατα» (Three Milk Cake ή Tres Leches), γιατί περιχύνεται με ένα μείγμα από γάλα φρέσκο, γάλα ζαχαρούχο και γάλα εβαπορέ.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό λατινοαμερικάνικο γλυκό, που φτιάχνεται ιδιαίτερα στο Μεξικό και τη Νικαράγουα, με πιθανή ευρωπαϊκή καταγωγή.

Συνταγή για κέικ με τα τρία γάλατα εμφανίστηκε στις ετικέτες των εβοπορέ της Nestlé τη δεκαετία του 1940, κάτι που ίσως εξηγεί τη δημοτικότητα του κέικ σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, καθώς ο κολοσσός στο χώρο του γάλακτος είχε δημιουργήσει θυγατρικές στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Κούβα, την Κολομβία, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα από τη δεκαετία του 1930.

Το κέικ αγαπήθηκε πολύ και στη Βόρεια Αμερική και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσα από τις δημοφιλείς μεξικανικές σαπουνόπερες.

Η ιδέα του κέικ με τα τρία είδη γάλακτος αποτελεί βάση για παιδικές γιορτές και παιδικές τούρτες γενεθλίων, καθώς η γεύση του είναι πολύ αγαπητή στα παιδιά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση