Wagashi: Το ιαπωνικό γλύκισμα που σερβίρεται με τσάι και μοιάζει με λουλούδι

Wagashi: Το ιαπωνικό γλύκισμα που σερβίρεται με τσάι και μοιάζει με λουλούδι

Το Wagashi είναι παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά που συνήθως παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά φυτικής προέλευσης, όπως δημητριακά και φασόλια αζούκι.

Οι γλυκές λιχουδιές συνήθως σερβίρονται με τσάι και ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: namagashi (φρέσκο γλύκισμα), han namagashi (μισό ξηρό γλύκισμα) και higashi (ξηρό γλύκισμα).

Το Wagashi χαρακτηρίζεται από το σχέδιό του, οπότε την άνοιξη, όταν η κερασιά είναι σε πλήρη άνθιση, οι παραγωγοί φτιάχνουν wagashi σε σχήματα ανθών κερασιάς, χρησιμοποιώντας πέταλα ή φύλλα κερασιάς.

Η προέλευση αυτών των γλυκών χρονολογείται από την εποχή Yayoi, όταν δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο από φυσικούς ξηρούς καρπούς, φρούτα και μούρα, έτσι το wagashi επηρεάστηκε από τις δεξιότητες επεξεργασίας σιτηρών που εισήχθησαν από την Κίνα.

Οι περισσότερες από τις βασικές μορφές wagashi που παρατηρούνται σήμερα προέρχονται από εκείνη την εποχή.

Η εισαγωγή της ζάχαρης βοήθησε στην περαιτέρω ανάπτυξη του wagashi, και κατά την πρώιμη περίοδο Edo, τα γλυκά εξελίχθηκαν σε πολλές ποικιλίες και άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε τελετές τσαγιού, να δίνονται ως δώρα ή να καταναλώνονται ως απογευματινά σνακ.

Μετά από αυτό, το wagashi τελειοποιήθηκε στο στυλ που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση