Προφιτερόλ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για τα σου

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα
  • 160 ml νερό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 300 γρ. αυγά
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γκανάζ

  • 200 γρ. σοκολάτα μπιτερ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA

 

Εκτέλεση για τα σου

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Μόλις ξεκινήσει να παίρνει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με μια κουτάλα.

Αφού γίνει ένα ζυμαράκι, βάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι στη φωτιά και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό περίπου.

Αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για να κρυώσει.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, αφήνοντας απόσταση γιατί γίνονται διπλάσια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.

Εκτέλεση για τη γκανάζ

Σε ένα Μπεν Μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.

Αφού κρυώσουν τα σου, τα κόβουμε στη μέση, τα γεμίζουμε με παγωτό και τα περιχύνουμε με τη ζεστή γκανάζ.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Προφιτερόλ

  1. Katerina 16 Μαρτίου, 2021 at 10:29 πμ #

    Telika poly eukolo na ta ftiaxeis thanks

Αφήστε μια απάντηση