Υλικά
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.γ κανέλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καίμε το λάδι μας και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σιμιγδάλι μας.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι μας.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το καυτό σιρόπι μας σιγά σιγά, ανακατεύοντας με την κουτάλα μας μέχρι να χυλώσει ο χαλβάς μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει.