Mona de Pasqua: To πολύχρωμο πασχαλινό τσουρέκι που τρώνε στην Καταλονία

Mona de Pasqua: To πολύχρωμο πασχαλινό τσουρέκι που τρώνε στην Καταλονία

Οι Ισπανοί καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας σερβίρουν το Mona de Pascua, ένα ψωμί με αλεύρι, μαγιά, γάλα, αυγό, βούτυρο και ζάχαρη, που θυμίζει ντόνατ, στο κέντρο του οποίου τοποθετούν ένα ή δυο βρασμένα αυγά.

Αυτά τα αυγά πρέπει να τσουγκρίσουν με το κεφάλι ενός αγαπημένου προσώπου, πράγμα που σύμφωνα με την παράδοση δηλώνει την Ανάσταση.

Το πολύχρωμο mona de Pasqua είναι ένα παραδοσιακό πασχαλινό κέικ από την Καταλονία που συμβολίζει την άνοιξη και το τέλος της Σαρακοστής.

Αν και υπάρχουν πολλές εκδοχές του κέικ, συνήθως αποτελείται από μια γλυκιά ζύμη μπριός που είναι γεμισμένη με ζαχαρωμένα φρούτα και ολοκληρώνεται με βραστά αυγά.

Πολλές εκδοχές του κέικ είναι γεμάτες με κρέμα, σοκολάτα ή μαρμελάδα φρούτων και καλύπτονται με αμύγδαλα ή κρεμ μπρουλέ. Τα κέικ είναι συνήθως διακοσμημένα με μη βρώσιμα κοτοπουλάκια, σοκολατένια αυγά ή ειδώλια δημοφιλών χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων.

Η λέξη mona στο όνομά της προέρχεται από το αραβικό munna, που σημαίνει δώρο ή προσφορά, επειδή οι νονοί παραδοσιακά δίνουν την τούρτα στα βαφτιστήρια τους το Πάσχα.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση