Υλικά για το παγωτό
- 800 ml κρέμα γάλακτος 35% Arla
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. πραλίνα φυστίκι Αιγίνης
Υλικά για την πραλινα
- 200 γρ. φυστίκι Αιγίνης
- 100 ml σπορέλαιο
Εκτέλεση για την πραλίνα
Σε ένα μουλτι βάζουμε όλα μας τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εκτέλεση για το παγωτό
Στο κάδο του μίξερ, βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε 200 γρ. από την πραλίνα που έχουμε φτιάξει.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ.
Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Αφού το παγωτό μας είναι έτοιμο, γαρνίρουμε με την πραλίνα που μας έχει περισσέψει και μερικά κομμάτια φρέσκες φράουλες.
Καλησπερα! Ευχαριστουμε για την ωραια συνταγη θα τη φτιαξω! Μια απορια: εδω χτυπατε κρεμα γαλακτος ταυτοχρονα με ζαχαρουχο, ενω στο παγωτο στρατσιατελα χτυπατε πρωτα την κρεμα να γινει σαντιγυ και μετα προσθετετε το ζαχαρουχο. Εχει καποια σημασια ή ειναι το ιδιο?
Εγώ το έφτιαξα σήμερα!!!! Καταπληκτική συνταγή!
Για την κυρία Κλεοπάτρα, εγώ χτύπησα μαζί κρέμα και γάλα ( και τα δύο παγωμένα).
Ευχαριστούμε για τις φανταστικές και πανεύκολες
συνταγες!!!😀
ΟΤΑΝ ΛΈΤΕ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Ή ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΟ;