Cremeschnitte: Το γλυκό με κρέμα από την Αυστρία που μοιάζει με μιλφέιγ

Cremeschnitte: Το γλυκό με κρέμα από την Αυστρία που μοιάζει με μιλφέιγ

Το Cremeschnitte είναι ένα κέικ κρέμας με γεύση βανίλιας και είναι ένα απόλυτο κλασικό γλυκό ανάμεσα στα επιδόρπια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Είναι γνωστό με πολλά ονόματα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από το γερμανικό cremeschnitte, και κυριολεκτικά μεταφράζονται είτε σε φέτα κρέμας είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε κρέμα πίτα.

Σύμφωνα με την Historical Sociolinguistics, πιστεύεται ότι η προέλευση του cremeschnitte χρονολογείται από το μείγμα δύο κουζινών στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

Ωστόσο, η πολωνική του ονομασία Napoleonka δείχνει ότι αυτό το επιδόρπιο μπορεί να προήλθε από το γαλλικό mille-feuille, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Napoleon – ένα άλλο γλυκό του οποίου η ακριβής προέλευση είναι άγνωστη, παρόλο που η σύγχρονη μορφή του λέγεται ότι επηρεάστηκε από βελτιώσεις του Marie-Antoine Carême, του διάσημου Γάλλου σεφ.

Ωστόσο, ενώ το Napoleon αποτελείται από τρία στρώματα σφολιάτας που εναλλάσσονται με δύο στρώσεις κρέμας ζαχαροπλαστικής, το κλασσικο cremeschnitte φτιάχνεται με μόνο δύο στρώσεις σφολιάτας που συγκρατούνται μεταξύ τους από μια μεγάλη ποσότητα κρέμας ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας, η οποία μερικές φορές είναι από πάνω μια λεπτή στρώση σαντιγί.

Το Cremeschnitte τις περισσότερες φορές πασπαλίζεται απλά με ζάχαρη άχνη, αλλά μπορεί επίσης να επικαλυφθεί με ένα γυαλιστερό και απαλό γλάσο και να διακοσμηθεί όμορφα με ένα παραδοσιακό σχέδιο chevron.

Δύο από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες cremeschnitte περιλαμβάνουν την προαναφερθείσα πολωνική Napoleonka ή kremówka, που ήταν γνωστό ότι ήταν το αγαπημένο επιδόρπιο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ και η σλοβενική kremna rezina, το χαρακτηριστικό επιδόρπιο του Bled, ένα δημοφιλές θέρετρο των Άλπεων που εγκαταστάθηκε στις όχθες της ομώνυμης λίμνης.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση