Cheesecake Φυστίκι Αιγίνης

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την βάση

  • 130 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak


Υλικά για την πραλινα φυστίκι

  • 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 ml σπορέλαιο

Υλικά για την κρέμα 

  • 400 γρ. τυρι κρέμα Arla
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. πραλινα φυστικι

Εκτέλεση για την βάση 
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μας και τα κάνουμε σκόνη.

Λιώνουμε το βούτυρο μας σε χαμηλή θερμοκρασία και αφού λιώσει, το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκοτα μας.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα σε ένα τσέρκι 16-18 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.


Εκτέλεση για την πραλινα
Σε ένα μούλτι, βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία πραλίνα.


Εκτέλεση για την κρέμα 
Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Προσθέτουμε 100 γρ. πραλίνα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε την κρέμα μας στο τσέρκι και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και αμέσως μετά, γαρνίρουμε με πραλίνα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση