Japanese Cake

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 

  • 6 μεσαία αυγά
  • 80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 βανιλίνη
  • 100 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση 
Μοιράζουμε προσεκτικά τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους με το αλεύρι,την βανιλινη και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα, προσθέτουμε το λάδι και τέλος το γάλα ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά με το σύρμα.

Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα για να γίνουν μαρέγκα.
Όταν αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέτουμε την μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, όταν η μαρέγκα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα μας.

Προσθέτουμε την μαρέγκα μας σε 3 δόσεις στο μείγμα με τους κρόκους, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Στρώνουμε ένα τσερκι με αντικολλητικό χαρτί και στην βάση του και περιμετρικά και το θωρακιζουμε με αλουμινοχαρτο ώστε να μην χυθεί το μείγμα μας.
Τοποθετούμε το τσερκι σε ένα μεσαίο ταψί και αυτό το ταψί σε ένα μεγάλο, στο οποίο βάζουμε νερό περίπου στο 1/4.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150-160 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα.

Αμέσως μόλις ψηθεί το κέικ μας, αφαιρούμε το τσέρκι και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψουμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση