Mochi με Σοκολάτα Γάλακτος

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την γέμιση

  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 ml κρέμα γάλακτος arla 35%

Υλικά για τα mochi

  • 190 ml φρέσκο γάλα
  • 15 ml σπορέλαιο
  • 35 γρ. κορν φλάουρ
  • 35 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. ρυζάλευρο

Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπεν μαρι, βάζουμε την σοκολάτα και την κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκαναζ.

Αδειαζουμε αμέσως μετά σε μια φόρμα, που έχουμε στρώσει μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.
Αμέσως μετά, κόβουμε σε 6-8 κομμάτια και με τα χέρια τα κάνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στην συντήρηση.

Εκτέλεση για τα mochi 
Βάζουνε όλα μας τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα.
Όταν το μείγμα μας γίνει ένα λείο ζυμαράκι, το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας, αφού πρώτα τον έχουμε πασπαλίσει με ρυζάλευρο.
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 6-8 κομμάτια και ένα ένα τα ανοίγουμε στο χέρι μας σε κυκλικό σχήμα.
Τοποθετούμε μέσα στον κάθε ένα μια μικρή μπαλίτσα γκαναζ σοκολάτας και κλείνουμε με προσεκτικές κινήσεις.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση