Ραβανί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 42

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 8 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. μαστίχα τριμμένη (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι

  • 750 ml νερό
  • 620 γρ. ζάχαρη
  • 3-4 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση για το ραβανί
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την
ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.

Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να το αφήσουμε να κάψει.

Αφού ασπρίσουν τα αυγά μας, ρίχνουμε το βούτυρο σίγα σιγά, μέχρι να το πάρει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εώς ότου αφρατέψει και πάλι το μείγμα μας.

Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη μαστίχα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Αμέσως μετά, τα προσθέτουμε σιγά σίγα, (σε 3-4
δόσεις), στο μείγμα με τα αυγά μας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα
αφράτο μείγμα.

Τέλος, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25-30 εκατοστών, ρίχνουμε
μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 170-
180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Με το που βάλουμε το ραβανί μας για ψήσιμο, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας σε ένα κατσαρολάκι.

Μόλις πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από την φωτιά, ώστε να αρχίσει
να κρυώνει.

Αφού ψηθεί το ραβανί, το σιροπιάζουμε αμέσως, όπως είναι καυτό, με το χλιαρό
σιρόπι, που πριν έχουμε αφαιρέσει τις φέτες λεμόνι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 42

No votes so far! Be the first to rate this post.

8 Responses to Ραβανί

  1. Roula Zaharoula 12 Μαρτίου, 2021 at 11:05 πμ #

    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  2. Olga M. 12 Μαρτίου, 2021 at 12:38 μμ #

    Θεϊκό!!ευχαριστουμε!!

  3. Dina M 15 Μαρτίου, 2021 at 6:11 μμ #

    Η μαστίχα έκανε όλη τη διαφορα!!φανταστικο!!

  4. JosephFad 15 Μαρτίου, 2021 at 6:12 μμ #

    Το αγαπημένο μου !

  5. Ρενάτα Σούρπα 20 Φεβρουαρίου, 2022 at 9:39 μμ #

    Έκανα 2 φορές την συνταγή για το ρεβανί και ενώ την ακολουθώ ΚΑΤΆ ΓΡΆΜΜΑ, μόλις προσθέσω το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό στο μείγμα ζάχαρης αυγών, τα αυγά χάνουν τελείως τον όγκο που έχουν αποκτήσει από το χτύπημα και δεν επανέρχεται. Τι κάνω λάθος σεφ;
    Ευχαριστώ πολύ!🙂

    • Dimitrios Makriniotis 4 Μαρτίου, 2022 at 9:14 πμ #

      Ή ρίχνετε το βούτυρο όλο μαζί ή είναι ακόμα πολύ ζεστό… σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι φυσιολογικό να χάνουν μέρος του όγκου τους!

  6. Aglae 7 Δεκεμβρίου, 2023 at 4:32 μμ #

    Όπως πάντα ….ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΉ!!!!!!!!🌲🌲🌲🌲🌲🌲ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;;;;;FIRST AND BEST!!!!!🥀🌺🥀🌲🌲🌲🌲

Αφήστε μια απάντηση