Τραγανά Μπισκότα Σοκολάτας με Τζίντζερ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ αποξηραμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • Προαιρετικά ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 ION PATISSERIE FONDUE

 

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε
χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνέχεια, μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο
και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ και το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.

Αμέσως μετά, καλύπτουμε το ζυμαράκι με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο
ψυγείο για μισή ώρα παγώσει.

Αφού κρυώσει το ζυμάρι, αφαιρούμε την μεμβράνη, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο
αντικολλητικά χαρτιά και το ανοίγουμε με ένα πλάστη, σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Στη συνέχεια, κόβουμε με ένα κουπάτ, μπισκότα στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα
τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικο χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 10 λεπτά.

Αφού τα μπισκότα μας είναι έτοιμα και κρυώσουν καλά, βουτάμε το κάθε μπισκότο μας μέχρι τη μέση του σε ION PATISSERIE FONDUE, που πριν έχουμε λιώσει σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο
μικροκυμάτων και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσει και να
σταθεροποιηθεί το FONDUE.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση