Καμμένο Cheesecake (Βάσκικο)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 600 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 6 μεσαία αυγά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 ml χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, για 1 λεπτό.

Έπειτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,
περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα ακόμα λεπτό.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ, που πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 210-220 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Όταν ψηθεί το cheesecake, θα έχει πάρει χρώμα καμμένου και θα έχει φουσκώσει πολύ, ωστόσο όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, μετά από λίγο θα ξεφουσκώσει.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Καμμένο Cheesecake (Βάσκικο)

  1. ΒΙΚΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 28 Δεκεμβρίου, 2023 at 1:54 μμ #

    Καλησπέρα σας.
    Θα ήθελα να ρωτήσω για πόσα άτομα είναι η παραπάνω δοσολογία

Αφήστε μια απάντηση