Trifle με 3 σοκολάτες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. μελομακάρονα
  • 200 γρ. κουραμπιέδες
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κουβερτούρα κλασική ION Patisserie
  • 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ION Patisserie
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή ION Patisserie
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τις κουβερτούρες σε μικρά κομμάτια, τοποθετώντας την κάθε μια σε
ξεχωριστό μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το γάλα με
τα 3/4 περίπου της ζάχαρης και την βανίλια, ανακατεύοντας με ένα σύρμα και προσέχοντας
να μην πάρει βράση.

Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε το κορν φλαόυρ, τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα χωρίς σβόλους από το κορν φλαόυρ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ σιγά σιγά την μισή ποσότητα από το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αμέσως μετά, επιστρέφουμε το μείγμα του μπολ στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο
γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, μέχρι να σφίξει και
να γίνει μια κρέμα.

Μοιράζουμε την καυτή κρέμα ισόποσα στα μπολ με τις κουβερτούρες και
ανακατεύουμε με το ίδιο σύρμα κάθε φορά, μέχρι να λιώσουν τελείως οι κουβερτούρες,
ξεκινώντας από την λευκή κουβερτούρα, έπειτα την γάλακτος και τέλος την κλασική
κουβερτούρα.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, θρυμματίζουμε με τα χέρια
μας τα μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο μπολ και αμέσως μετά αδειάζουμε από πάνω τους πρώτα την κρέμα λευκής κουβερτούρας έπειτα την κρέμα κουβερτούρας γάλακτος και τέλος την κρέμα κλασικής κουβερτούρας, δημιουργώντας 3 παχιές στρώσεις.

Τέλος, γαρνίρουμε από πάνω με τους κουραμπιέδες που έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας, στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση