Υπέροχη Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα
  • 50 ml κονιάκ
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα με το κονιάκ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το
βούτυρο, μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην κάψει και αμέσως μετά το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να
λιώσει.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε με την σειρά, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τα αποξηραμένα φρούτα με το κονιάκ και ανακατεύουμε για ένα ακόμα λεπτό με το σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26 εκατοστών που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Όταν ψηθεί η βασιλόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και
αμέσως μετά την αναποδογυρίζουμε στο σκεύος που επιθυμούμε.

Τέλος, αφού κρυώσει, τελείως γαρνίρουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση