Τυρόπιτα Πολυτελείας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την γέμιση

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 μεσαία αυγά
  • 400 γρ. φέτα
  • 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

 

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να λιώσει.

Ταυτοχρόνως, ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα σε χαμηλή φωτιά.

Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε με μια κουτάλα μεγάλη μια ποσότητα από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την κουτάλα 3-4 φορές.
Τέλος, αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτοντας επίσης τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα τυριά μας.

Αφήνουμε την μπεσαμέλ να κρυώσει ελαφρώς και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην σφολιάτα και την απλώνουμε, αφήνοντας περιμετρικά ένα εκατοστό κενό.
Τοποθετούμε από επάνω το άλλο φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με το αυγό που πριν έχουμε προσθέσει μια κουταλιά της σούπας νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Τυρόπιτα Πολυτελείας

  1. Alexandra Vitou 12 Αυγούστου, 2022 at 8:29 πμ #

    Όπως πάντα τέλειος !!

Αφήστε μια απάντηση