Γαλατόπιτα με Φράουλες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 700 ml γάλα φρέσκο
  • 300 γρ πουρέ φράουλα
  • 4 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 80 γρ. κορν φλαουρ
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φράουλες

Εκτέλεση 

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τον πουρέ φράουλας και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, ώστε να μην μείνουν καθόλου σβόλοι.

Όταν το γάλα πάρει μια βράση, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα λίγο-λίγο μέσα στα αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια και έντονα με το σύρμα.

Αμέσως μετά, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών με το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια και έντονα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Αφού η κρέμα σφίξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει η κρέμα όλο το βούτυρο.

Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ της επιλογής μας (όσο πιο μικρό είναι το σκεύος τόσο πιο παχιά βγαίνει η γαλατόπιτα).Στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί.

Αδειάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα μας στο ταψάκι και κόβουμε τις φράουλες μας σε κομμάτια και τις απλώνουμε πάνω από την κρέμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Γαλατόπιτα με Φράουλες

  1. Βασιλική 6 Ιουνίου, 2023 at 10:56 πμ #

    Χαίρεται! Αρχικά συγχαρητήρια για τις υπέροχες σας συνταγές και σε εσάς που μας κάνετε τη ζωή πιο νόστιμη! Θα μπορούσαμε να κάνουμε παραλλαγή και αντί για φράουλες να βάλουμε κορόμηλα/ τζάνερα/ μπουρνέλες όπως τα αποκαλούνε σε κάθε διαφορετικό τόπο, τώρα που πλησιαζει η εποχή τους;
    Ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση