Carrot cake: Ένα κέικ με καρότο και τη δική του ιστορία

Carrot cake: Ένα κέικ με καρότο και τη δική του ιστορία

Το carrot cake ή αλλιώς κέικ καρότου είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και μοιάζει πολύ με καρυδόπιτα.

Τα carrot cakes, δημοφιλή ως κέικ γενεθλίων στην Ελβετία, συγκαταλέγονται στα ιστορικά γλυκά της ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής και η συνταγή τους συναντιέται από το 1827 σε αγγλική έκδοση που αφορά τη γαλλική κουζίνα.

Εδώ και χρόνια το κέικ καρότου έχει διαδοθεί και στη χώρα μας όντας ένα από τα πιο δημοφιλή «ξενόφερτα» γλυκά, μετά το ιταλικό tiramisu και το αμερικανικό cheesecake, που συναντάει κανείς ακόμη σε καφέ και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία.

Ερευνητές της ιστορίας των τροφίμων πιστεύουν ότι το κέικ καρότου προέρχεται από τις πουτίγκες καρότων που καταναλώνονταν από τους Ευρωπαίους τον Μεσαίωνα, όταν η ζάχαρη ήταν σπάνια και ακριβή που οι φτωχοί χρησιμοποίησαν τα καρότα ως γλυκαντικό υποκατάστατο.

Στον 20ο αιώνα το κέικ καρότου διαδόθηκε στις ΗΠΑ κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά έγινε πραγματικά δημοφιλές τη δεκαετία του ’60, όταν «παντρεύτηκε» με το τυρί κρέμα τύπου «Φιλαδέλφεια».

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση