Dutch baby: Το διαφορετικό pancake που φουσκώνει και μοιάζει με κρέπα

Dutch baby: Το διαφορετικό pancake που φουσκώνει και μοιάζει με κρέπα

Το brunch έχει μια ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα και την καρδιά μας. Υπάρχουν πολλα διαφορετικά πιάτα που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σαν τελετουργικό το πρωί.

Το Dutch Baby είναι κάτι ανάμεσα σε pancake και κρέπα. Είναι ό,τι πιο γρήγορο και νόστιμο μπορείς να φτιάξεις για πρωινό, brunch ή και γλυκό. Περιέχει λίγα και απλά υλικά και έχει υπέροχη εμφάνιση καθώς ψήνεται στο φούρνο σε πυρίμαχο τηγάνι και φουσκώνει θεαματικά.

Μοιάζει σαν μια τεράστια κρέπα με απλά υλικά, όπως αυγά, γάλα, αλεύρι, βούτυρο και λίγη άχνη ζάχαρη.

H ιδιαιτερότητα της συνταγής βρίσκεται στο ψήσιμο. Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, θα πρέπει να προθερμάνετε καλά το φούρνο στους 220°C και να βάλετε για λίγο το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε για να κάψει .

Μόλις ρίξετε τη πρώτη κουταλιά του μείγματος, θα δείτε κάτι μοναδικό: Το υγρό της ζύμης υπό την επίδραση της θερμότητας θα εξατμιστεί για να δώσει όγκο στις άκρες της ζύμης.

To Dutch Baby πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία. Το 1900 ένας ιδιοκτήτης καφέ στις ΗΠΑ, του οποίου η κόρη δεν μπορούσε να προφέρει καλά τη λέξη «Deutsch» το άλλαξε σε «Dutch Baby».

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση