Σιάμισιη: Το νηστίσιμο γλυκό από την Κύπρο με σιμιγδάλι και κρέμα

Σιάμισιη: Το νηστίσιμο γλυκό από την Κύπρο με σιμιγδάλι και κρέμα

Τα Σιάμισιη είναι ένα κυπριακό γλυκό που βρίσκουμε κυρίως στα πανηγύρια.

H παραδοσιακή γλυκιά λιχουδιά είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που ξεχωρίζει για την πλούσια και αρωματική του γεύση.

Φτιάχνονται με σπιτικό φύλλο και γεμίζονται με μια νηστίσιμη κρέμα από σιμιγδάλι, αρωματισμένη με μαστίχα και ανθόνερο και μετά τηγανίζονται.

Είναι τηγανητά, με χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή που τα κάνει ακαταμάχητα.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, σχεδόν κάθε μέρα είναι μία γιορτή, και όπου γιορτή και πανηγύρι.

Χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλη την Κύπρο μαζεύονταν στο μοναστήρι της Παναγίας της Τροοδίτισσας, όπου βρίσκονταν και πλανόδιοι με τα εμπορεύματά τους, όπως πήλινα αγγεία, είδη λαϊκής τέχνης, χειροποίητα κεντήματα, και κυρίως προϊόντα που καλλιεργούσαν.

Υπήρχαν τραπεζάκια που πουλούσαν λουκουμάδες και σιάμισιη. Τα σιάμισιη ήταν ανοιγμένο σπιτικό φύλλο, πολύ λεπτό, που το γέμιζαν με κρέμα, που μοσχοβολούσε ανθόνερο και μαστίχα, το δίπλωναν σαν φάκελο και μετά τα τηγάνιζαν σε μεγάλα καζάνια και μετά τους έβαζαν από πάνω ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση