Castagnole: Οι ιταλικοί λουκουμάδες του καρναβαλιού

Castagnole: Οι ιταλικοί λουκουμάδες του καρναβαλιού

Το καρναβάλι γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, με πολλές εκδηλώσεις και παρελάσεις. Οι Απόκριες, όμως, έχουν και γαστρονομικές ανησυχίες.

Στις χώρες που γιορτάζονται φτιάχνουν πολλά γλυκά όπως λουκουμάδες, ντόνατς, τηγανίτες, γαλατόπιτες και άλλα παρόμοια, όπως γαλακτομπούρεκο στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο φτιάχνουν τα Castagnole.

Castagnole di Carnevale alla milanese, είναι ο τίτλος της γλυκιάς, αποκριάτικης «αμαρτίας» από το Μιλάνο, που πήρε το όνομα της από το σχήμα της που θυμίζει Κάστανο (castagna στα ιταλικά).

Είναι ένα απίθανο γλυκό με δυνατή μυρωδιά και πανεύκολο στην παρασκευή του. Είναι αφράτο μέσα και τραγανό απέξω. Συνήθως τηγανίζονται και όσο είναι ακόμη ζεστά τα τυλίγουμε στη ζάχαρη.

Είναι αγαπημένο γλυκό της Αποκριάς σε όλη την Ιταλία και την περίοδο του Καρναβαλιού το φτιάχνουν σε όλες τις pasticcerie (ζαχαροπλαστεία) από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση