Τα λαλάγγια ή λαλαγγίδες είναι οι παραδοσιακές ζυμωτές τηγανίτες από τη Μάνης και δεν λείπουν από καμία γιορτή.
Το παραδοσιακό αυτό έδεσμα παρασκευάζεται εθιμικά την παραμονή των Χριστουγέννων και των Φώτων, αλλά τρώγεται όλο τον χρόνο.
Όλα τα σπίτια έχουν λαλάγγια σε Λακωνία, Μάνη και Μεσσηνία. Είναι έξοχα για το πρωινό αλλά και για τσιμπολόγημα.
Συνδυάζονται με τυρί, σαλάτα, ντιπ ή μέλι, μαρμελάδες και ζάχαρη. Είναι τραγανό απέξω και αφράτο από μέσα.
Πρόκειται για τραγανά κουλούρια του λαδιού με κύρια υλικά το αλεύρι και το λάδι! Τα λαλάγγια είναι κομμάτια ζύμης που τηγανίζονται σε φρέσκο ελαιόλαδο.
Σήμερα σε αρκετά σπίτια διατηρείται η παράδοση, αλλά και οι κατά τόπους σύλλογοι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεών τους ξαφνιάζουν ευχάριστα τους επισκέπτες τους προσφέροντάς τα.
Στη Μάνη, οι φούρνοι τα παρασκευάζουν και τα πωλούν όλο τον χρόνο.
Έχουν ιδιαίτερο σχήμα, σαν ανανόνιστο στρογγυλό, σαν σαλιγκάρι ή και μακρόστενα.
Καλησπέρα σας θα μας φτιάξετε στην εκπομπή όπου συμμετέχτε :στούντιο 4 ερτ1 τα λαλλάγια.
Ευχαριστώ πολύ