Σεντ Ονορέ: Το «ευλογημένο» γλυκό των Γάλλων

Σεντ Ονορέ: Το «ευλογημένο» γλυκό των Γάλλων

Η γαλλική ζαχαροπλαστική είναι μια από τις καλύτερες του κόσμου και μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο λαχταριστά γλυκά με την πιο φίνα γεύση.

Ένα από αυτά είναι το Σεντ Ονορέ (Saint honore). Πρόκειται για ένα κλασικό γαλλικό γλυκό με αέρινη βάση από σφολιάτα, αφράτα σου και λαχταριστή κρέμα.

Όσο για το όνομά του, το οφείλει στον προστάτη άγιο των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών της Γαλλίας Saint Honoré ή Honoratus.

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε το 1847 στο ζαχαροπλαστείο του κυρίου Chiboust στην οδό Rue Saint-Honoré στο Παρίσι.

Μοιάζει μάλιστα πολύ με προφιτερόλ λόγω των αφράτων γεμιστών με κρέμα σου, απαλή σαντιγί και καραμέλα ενώ έχει δύο ζύμες (σφολιάτα και σου). Το αποτέλεσμα συνδυάζει το τραγανό με το αφράτο και το βελούδινο της κρέμας.

Αυτό το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο είναι ένας κύκλος σφολιάτας στη βάση του με ένα δαχτυλίδι από pate à choux στην εξωτερική άκρη. Μικρά ψημένα προφιτερόλ βυθίζονται σε καραμελωμένη ζάχαρη και στερεώνονται δίπλα-δίπλα πάνω από τον κύκλο του pate à choux. Αυτή η βάση είναι παραδοσιακά γεμισμένη με κρέμα Chiboust και τελειώνει με σαντιγί χρησιμοποιώντας μια ειδική μύτη σωληνώσεων St. Honoré.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση