Πτι Φουρ (Petits Fours)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 29

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

 

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε όλα μας τα υλικά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές ζυμαράκι. Έπειτα, βάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που πριν έχουμε τοποθετήσει μια μύτη με δόντια.

Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε μπισκότα μακρόστενα, περίπου 8 με 10 εκατοστά, προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι όλα στο ίδιο μήκος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα μπισκότα μας, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα κάνουμε ζευγάρια ίδιου μήκους.
Αμέσως μετά, παίρνουμε το ένα από τα δύο μπισκότα και με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής βάζουμε μαρμελάδα σχεδόν από την μια άκρη μέχρι την άλλη στο κέντρο του.
 Έπειτα κλείνουμε με το ζευγάρι του και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα μας τα μπισκότα.
 Αφού κλείσουμε τα μπισκότα μας, λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα για την επικάλυψη και την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολάκι.
Αμέσως μετά, παίρνουμε το ένα ζευγάρι μπισκότα και βουτάμε λιγότερο από το μισό τους μήκος στο μπολάκι με την λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μετά στο μπολάκι με το ινδοκάρυδο.
Τέλος, ακουμπάμε τα μπισκότα μας σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 29

No votes so far! Be the first to rate this post.

8 Responses to Πτι Φουρ (Petits Fours)

  1. Anna Con 11 Μαρτίου, 2021 at 6:55 μμ #

    Δεν πιστευα ποτε οτι μπορούσα να φτιάξω πτι φούρ μόνη μου!!ευχαριστουμε!!!

  2. Vassia M 11 Μαρτίου, 2021 at 9:10 μμ #

    Παντα την είχα για δύσκολη συνταγή αλλά εσείς την κάνατε να είναι τόσο εύκολη και πετυχημένη! 👏🏻👏🏻👏🏻

  3. Mike 12 Μαρτίου, 2021 at 7:28 πμ #

    Perfect!

  4. Maraki 13 Μαρτίου, 2021 at 6:59 πμ #

    Ouf tha mas kaneis na paroume 20 kila re Dimitri.

  5. Dimitra 14 Μαρτίου, 2021 at 4:00 μμ #

    oti prepei gia ta paidia

  6. Ισαβέλλα 28 Απριλίου, 2021 at 10:09 πμ #

    Εκπληκτικά!!! Σε υφή, σε γεύση, απίθανα!!!

    • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 12:29 μμ #

      Να είσαστε καλά!

  7. Lia 1 Οκτωβρίου, 2022 at 7:07 πμ #

    Τέλεια!

Αφήστε μια απάντηση