Τσουρέκι με Πραλίνα (αυγοφέτες)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 8 φέτες τσουρέκι
  • 250 ml πλήρες γάλα
  • 3 μεσαία αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ μπεικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Σπορέλαιο για το τηγάνι

 

Για την επάλειψη και το γαρνίρισμα

  • ION NUCREMA με 30% λιγότερη ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το μπέικιν και την βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Στη συνέχεια, βουτάμε στο μείγμα με τα αυγά, 2 φέτες τσουρέκι από την μια μόνο πλευρά τους.

Αμέσως μετά, τις τοποθετούμε με την πλευρά που έχουν το μείγμα, πάνω στο καυτό τηγάνι, που έχουμε αλείψει με λίγο σπορέλαιο.

Αφήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.

Έπειτα, αλείφουμε τις ψημένες πλευρές από τα τσουρέκια με πραλίνα και τις καπακώνουμε.

Τέλος, βουτάμε τις άψητες πλευρές τους στο μείγμα με τα αυγά και τοποθετούμε ξανά στο τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε μεριά.

Γαρνίρουμε με γραμμές από την NUCREMA μας όταν είναι έτοιμες.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση