Κέικ Ζέβρα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 6 μεσαία αυγά
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 25 γρ. κακάο ION

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Αφού φουσκώσουν, συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σιγά σιγά το σπορέλαιο.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το γάλα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα από τον κάδο σε μια κανάτα και στο υπόλοιπο μισό που έχουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.
Αδειάζουμε και το μείγμα του κακάο σε μια κανάτα.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι 20-22 αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε στο κέντρο του μια μικρή ποσότητα από το λευκό μείγμα. Μέσα στο λευκό μείγμα, αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα κακάο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση