Chiffon cake: Το αφράτο, πανάλαφρο κέικ που είναι αέρινο σαν αφρός

Chiffon cake: Το αφράτο, πανάλαφρο κέικ που είναι αέρινο σαν αφρός

Το chiffon cake είναι πανάλαφρο και αέρινο σαν αφρός. Είναι πλούσιο σε γεύση και αφράτο, έτσι αποκλείεται να φας μόνο ένα κομμάτι.

Αυτό το αέρινο κέικ από παντεσπάνι επινοήθηκε το 1927 από τον Χάρι Μπέικερ, έναν ασφαλιστικό πωλητή στην Καλιφόρνια που έγινε αρτοποιός.

Κράτησε τη συνταγή μυστική για 20 χρόνια έως ότου την πούλησε στην Washburn-Crosby Company, στη σημερινή General Mills, που την παρουσίασε το 1948 με ένα σημαντικό μάρκετινγκ της Betty Crocker, δημοσιεύοντας ένα σύνολο 14 διαφορετικών παραλλαγών συνταγών.

Το Chiffon cake διαφημίστηκε ως «το πρώτο πραγματικά νέο κέικ μετά από εκατό χρόνια», χάρη στο «μυστικό συστατικό» του.

Η συνταγή χρησιμοποιούσε φυτικό λάδι αντί για συμβατικό λίπος, το οποίο έκανε το κέικ ελαφρύ και αφράτο σαν κέικ αγγέλου, αλλά πλούσιο και υγρό όπως τα κλασικά κέικ βουτύρου.

To ελαφρύ κέικ παρασκευάζεται με φυτικό λάδι, αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αρώματα. Μπορούν να ψηθούν σε σωληνωτά ταψιά ή να στρωθούν με γέμιση και γλάσο.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950, το Chiffon cake προκάλεσε εθνική αίσθηση.

Εκτός από τη βασική συνταγή, οι παραλλαγές περιλάμβαναν φρούτα όπως λεμόνι, πορτοκάλια και ανανά, αλλά και σοκολάτα, καρύδι, σφένδαμο, κολοκύθα και μπαχάρι.

Το Chiffon cake παραμένει εξίσου δημοφιλές ακόμα και σήμερα, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η 29η Μαρτίου γιορτάζεται ως η Εθνική Ημέρα Κέικ Σιφόν Λεμόνι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση