Kladdkaka: Το κολλώδες κέικ σοκολάτας από τη Σουηδία

Kladdkaka: Το κολλώδες κέικ σοκολάτας από τη Σουηδία

Ένα από τα πιο δημοφιλή σουηδικά επιδόρπια είναι ένα πλούσιο κέικ σοκολάτας γνωστό ως kladdkaka, που σημαίνει κολλώδες κέικ.

Αυτή η κλασική σουηδική δημιουργία συνδυάζει αυγά, κακάο (ή σοκολάτα), βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι σε ένα πυκνό και λαχταριστό επιδόρπιο.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το κέικ πρέπει να παραμένει πάντα υγρό στο κέντρο, ενώ το εξωτερικό στρώμα μετατρέπεται σε μια λεπτή, τραγανή επικάλυψη και έτσι μοιάζει με μπράουνι.

Δεδομένου ότι το κέικ είναι απίστευτα πυκνό και συνήθως βαρύ με την πικρή σοκολάτα ή το κακάο, συνήθως πασπαλίζεται με μια λεπτή στρώση ζάχαρης σε σκόνη και παραδοσιακά σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή σαντιγί στο πλάι.

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σουηδικά επιδόρπια, που συνήθως απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του fika, ενός παραδοσιακού σουηδικού διαλείμματος για καφέ.

Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή του, το Citronkladdkaka το οποίο είναι ένα λεμονάτο κέικ. Το εσωτερικό του είναι κρεμώδες, με μία ελαφρώς ξινή γεύση και τραγανό περιτύλιγμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση