Kringle: Το αφράτο γλυκό κουλούρι που τρώνε στη Βόρεια Ευρώπη

Kringle: Το αφράτο γλυκό κουλούρι που τρώνε στη Βόρεια Ευρώπη

Αρχικά δημιούργημα Ρωμαιοκαθολικών μοναχών, και τώρα δημοφιλές διεθνώς, το kringle είναι ένα νόστιμο αφράτο γλύκισμα, που συνήθως διαμορφώνεται ως κουλουράκι και είναι γεμάτο με διάφορα υλικά. Εισήχθη κυρίως στη Δανία, υπό την επιρροή των Αυστριακών αρτοποιών, και αργότερα εξαπλώθηκε σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες και τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Κάθε περιοχή έχει δημιουργήσει τις ξεχωριστές της ποικιλίες, χρησιμοποιώντας τοπικά και εποχιακά διαθέσιμα συστατικά. Στη Δανία, το kringle συνήθως φτιάχνεται είτε με σφολιάτα είτε με ζύμη με μαγιά, γεμάτη με γλυκά παρασκευάσματα που περιλαμβάνουν βούτυρο και ζάχαρη, αμυγδαλωτά και σταφίδες.

Τον 19ο αιώνα, οι Δανοί αρτοποιοί εισήγαγαν την παράδοση της παρασκευής kringle στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα στο Racine Wisconsin, όπου η ζύμη προσαρμόστηκε ελαφρώς στο διάσημο πλέον οβάλ σχήμα. Το Kringle in Racine φτιάχνεται πάντα με παραδοσιακή δανική πλαστικοποιημένη ζύμη, στην οποία οι στρώσεις ζαχαροπλαστικής απλώνονται γενναιόδωρα με βούτυρο και γεμίζονται με τον πλούσιο συνδυασμό φρούτων, ξηρών καρπών ή τυριού κρέμα.

Τόσο το αμερικάνικο όσο και το ευρωπαϊκό kringle μπορείτε να το βρείτε σε αρτοποιεία και παντοπωλεία, αλλά ενώ οι λαχταριστές αμερικανικές δημιουργίες συνήθως απολαμβάνονται ως επιδόρπια, οι Δανοί προτιμούν να τρώνε την παραδοσιακή τους ζύμη ως απογευματινό σνακ ή ως τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή τσάι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση