Pecan Pie: Η Αμερικανική καρυδόπιτα που τρώνε την Ημέρα των Ευχαριστιών

Pecan Pie: Η Αμερικανική καρυδόπιτα που τρώνε την Ημέρα των Ευχαριστιών

Ένα από τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αμερικανικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής είναι η κλασική πίτα με πεκάν, που μοιάζει μe καρυδόπιτα.

Αποτελείται από μια λεπτή κρούστα ζύμης που ολοκληρώνεται με μείγμα αυγών, βούτυρο, αλεύρι, γλυκαντικά όπως καστανή ζάχαρη, σιρόπι ή μελάσα και μια χούφτα καρύδια πεκάν κομμένα στη μέση ή ψιλοκομμένα. Η πίτα πεκάν μπορεί να σερβιριστεί με σαντιγί, παγωτό βανίλια ή σάλτσα.

Το πεκάν είναι ένας ξηρός καρπός που μοιάζει στο σχήμα με το καρύδι και έχει βουτυρένια υφή και γλυκιά γεύση.

Τα πεκάν βρίσκονται κυρίως στις νότιες ΗΠΑ. Αρχαιολογικά στοιχεία που βρέθηκαν στο Τέξας δείχνουν ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν πεκάν πριν από 8.000 χρόνια.

Η λέξη πεκάν είναι παράγωγο από τις αρχές του 18ου αιώνα μιας λέξης Algonquin, pakan, που αναφέρεται σε ένα καρύδι.

Όταν ψήνεται, η πίτα με πεκάν πρέπει να έχει τη συνοχή μιας παχύρρευστης, μεταξένιας κρέμας με έντονη γεύση καραμέλας.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της προέλευσης του πιάτου δεν έχουν βρει συνταγές που χρονολογούνται νωρίτερα από μια συνταγή πίτας κρέμας πεκάν που δημοσιεύτηκε στο Harper’s Bazaar το 1886.

Όταν εμφανίστηκε αρχικά σε γραπτή μορφή στα τέλη του 19ου αιώνα, συνδέθηκε κυρίως με τον αμερικανικό Νότο, αλλά σήμερα αντιπροσωπεύει ένα αυθεντικό αμερικανικό επιδόρπιο, που παρασκευάζεται παραδοσιακά την Ημέρα των Ευχαριστιών αλλά και τα Χριστούγεννα και άλλες γιορτές.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση