Αφράτα Σταφιδόψωμα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 280 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • Μια βανιλίνη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1 αυγό για επάλειψη πριν το ψήσιμο
Προαιρετικά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 50 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις σταφίδες και τις καλύπτουμε με καυτό νερό.
Στον κάδο του μίξερ, με τον γάντζο, τοποθετούμε όλα μας τα υλικά, το βούτυρο που το έχουμε λιώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Αμέσως μετά, στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στον κάδο με το ζυμαράκι, ανακατεύοντας άλλο ένα λεπτό, ώστε το ζυμάρι μας να απορροφήσει τις σταφίδες.
Βάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα περίπου.
Αφού το ζυμαράκι μας έχει υπερδιπλασιαστεί, το κάνουμε κύλινδρο και το κόβουμε σε 9 κομμάτια.
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώνουν.
Όταν είναι έτοιμα, χτυπάμε ένα αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο πολύ απαλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου.
Αν θέλετε μπορείτε να λιωσετε την ίδια ποσότητα βούτυρο με την ίδια ποσότητα μέλι σε ένα μπρίκι και να κάνετε επάλειψη τα καυτά σταφιδόψωμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Αφράτα Σταφιδόψωμα

  1. Ανδριάνα Συνοδινού 14 Οκτωβρίου, 2023 at 6:11 μμ #

    Να είναι άραγε νόστιμα χωρίς καθόλου ζάχαρη ??

  2. Βαγγέλης 4 Μαρτίου, 2024 at 9:34 μμ #

    Είναι πολύ νόστιμα , ισορροπεί η σταφίδα την ζάχαρη .
    Δοκιμάστε τα !

Αφήστε μια απάντηση