Αφράτο Πεϊνιρλί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 38

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 400 γρ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα ίσα ίσα να γίνει χλιαρό. Προσοχή δεν θέλουμε να κάψει. Αδειάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το 1/4 περίπου από το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε τον κάδο με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον κάδο τη μεμβράνη και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε στο μίξερ με τον γάντζο για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και αφού το λαδώσουμε, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας, το κλείνουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά τουλάχιστον.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά και φουσκώσει το ζυμάρι μας αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας ορθογώνιο σε πάχος μισού εκατοστού. Κόβουμε σε 6 κάθετες λωρίδες. Στη μέση κάθε λωρίδας βάζουμε τριμμένο τυρί και μικρά κυβάκια βουτύρου. Διπλώνουμε δεξιά αριστερά μικρές πιέτες και στρίβουμε τις άκρες για να δώσουμε σχήμα στο πεϊνιρλί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα πεϊνιρλί από τον φούρνο και τα αλείφουμε με παγωμένο βούτυρο!

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 38

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Αφράτο Πεϊνιρλί

  1. MrDad 15 Μαρτίου, 2021 at 6:27 μμ #

    Με αυτή τη συνταγή δεν χάνω ΠΟΤΕ !! 💪🏻💪🏻

Αφήστε μια απάντηση