Υλικά για τη βάση
- 150 γρ. παξιμάδια από χαρούπι
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
Υλικά για την κρέμα
- 250 γρ. τυρί κρέμα ARLA
- 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
- 100 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Θυμάρι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- Ντομάτες
- Πιπεριές
- Ελιές
Εκτέλεση για τη βάση
Σε ένα μούλτι κάνουμε σκόνη τα παξιμάδια μας.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σκόνη από τα παξιμάδια μας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22εκ. πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Πατάμε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι να πάει παντού ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι κι ανακατεύουμε με το φτερό για 1 λεπτό να μαλακώσει το τυρί.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλλάζουμε το φτερό με το σύρμα κι ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να σφίξει ελαφρώς η κρέμα μας.
Με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι σπάμε σε μικρά κομμάτια την φέτα μας. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τη φέτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ για να πάει παντού.
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο, αδειάζουμε μέσα την κρέμα μας και την απλώσουμε όσο καλύτερα γίνεται με μια παλέτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στήσιμο
Αφού το τζιζκέικ μας έχει παγώσει, το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι. Γαρνίρουμε με κομμένα λαχανικά της επιλογής μας όπως π.χ. ντοματίνια, πιπεριά, ελιές, κρεμμύδια κ.ά.
Θα το φτιάξω το Σάββατο Κυριάκο. Είμαι πολύ φανατική μαζι σας, & προσπαθώ να βρω το βιβλίο σας. Παρακαλώ ενημερώστε με αν είναι διαθέσιμο στην Κύπρο. Λατρεύω τις συνταγές σας. Συγχαρητήρια & σας εύχομαι τα καλύτερα. Γιολάντα
.