Αρχαία Πίτσα (Πίνσα)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το ζυμάρι 
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλεύρι ρυζιού
  • 200 ml νερό
  • 2 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
Υλικά 
  • σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία mozzarella ARLA
  • πεπερόνι ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι μας και ανακατεύουμε, με τον γάντζο, μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας.
Αφού περάσουν οι 2 ώρες, ανοίγουμε με τα χέρια πάνω, σε αντικολλητικό χαρτί το ζυμάρι μας στο σχήμα που επιθυμούμε.
Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Αμέσως μετά, αφαιρούμε από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι μας τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί και ό,τι αλλαντικό επιθυμούμε.
Ψήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση